banner8.jpg

Kisten

Wij bieden een breed assortiment kisten. U heeft daarbij een ruime keuze uit standaarduitvoeringen. Zo zijn er massieve houten kisten, gefineerde, rieten en zelfs kartonnen kisten. Maar u kunt er ook voor kiezen een uitvaartkist helemaal volgens uw eigen, persoonlijke wensen te laten samenstellen. Alle mogelijke materialen, kleuren, bekledingen en afwerkingen staan u ter beschikking om een unieke uitvaartkist te laten creëeren. De uitvaartbegeleider met wie u de uitvaart bespreekt heeft altijd foto's van het volledige assortiment bij zich. 

U mag ook zelf een kist maken. Behalve van kunststoffen en metalen mag de kist van ieder materiaal gemaakt worden. De begraafplaatsen en crematoria stellen bepaalde eisen aan de afmetingen van de kist. Gebruikelijke afmetingen zijn 195 tot 210 cm lang en 65 tot 85 cm breed. 

Het gebruik van een kist is niet verplicht, wel zegt de wet ons dat de overledene dient te worden begraven of gecremeerd in een omhulsel. Dit omhulsel is in de loop der jaren gemakshalve de uitvaartkist (in talloze uitvoeringen) geworden. Maar op een opbaarplank en de overledene gewikkeld in een stevige doek (lijkwade) voldoet aan dezelfde eisen en is dus ook mogelijk.

pijnacker nederland