banner3.jpg

"Wat kost nu een uitvaart?"  is een veelgestelde vraag waar wij eigenlijk geen sluitend antwoord op kunnen geven. Elke uitvaart is vanzelfsprekend anders omdat een uitvaart afgestemd is op persoonlijke, individuele wensen. Wat een uitvaart kost is dan ook sterk afhankelijk van deze wensen. Wilt u de kosten weten van een uitvaart gebaseerd op uw wensen óf wilt u weten wat u kunt doen met uw budget, neem dan contact met ons op.

Na het bespreken van de uitvaart maken wij een kostenbegroting. Deze is gebaseerd op de invulling van uw wensen. Alleen de handelingen en middelen die u daadwerkelijk gebruikt, worden in rekening gebracht de kosten zijn dan ook sterk afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. Na de uitvaart ontvangt u van ons de uiteindelijke rekening. Wij wachten daarmee totdat alle rekeningen van de leveranciers zijn ontvangen en de verzekeringsmaatschappijen de polissen hebben uitgekeerd. Zodoende krijgt u van ons één rekening en hoeft u niet bang te zijn om later nog geconfronteerd te worden met extra kosten. 

Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland tussen de €5.500,00 en de €8.000,00 overeenkomstig de wensen van de gemiddelde Nederlander en waarbij extra's, zoals het kopen van een familiegraf, landelijk adverteren, een duurdere kist of meerdere volgauto's dit gemiddelde zomaar met ca. €2.500,00 kunnen verhogen. Zijn er voldoende financiële middelen beschikbaar voor de uitvaart, dan maken wij aan de hand van de wensen en gemaakte keuzes een bijbehorende kostenbegroting. Hierin kunnen vanzelfsprekend altijd tussentijds nog wijzigingen aangebracht worden. 

Maar wist u dat het niet zo is dat de wensen en de plaatselijke gebruiken niet per definitie de kosten hoeven te bepalen? Ook kunt u voor het beschikbare budget de mogelijkheden laten bepalen (en niet per definitie beperken), zonder ook maar iets of iemand tekort te doen. De totale kosten van een uitvaart kunnen op deze manier onder de €5.500,00 blijven. De uitvaart is dan ook compleet, krijgt dezelfde service, kwaliteit en aandacht, maar dan op een aangepaste manier vormgegeven. Zo zullen de te gebruiken locaties sterk de kosten beïnvloeden, maar ook de wijze van betaling heeft invloed op het totaal. 

van der helm