banner10.jpg

Om de kist te vervoeren van de plaats van opbaring naar de begraafplaats of het crematorium moet een vervoermiddel gebruikt worden.

 

Deze zijn er in verschillende uitvoeringen. Het meest gebruikte vervoermiddel is de rouwauto die er in verschillende kleuren zijn, zoals zwart, grijs, blauw, wit of rood, of van diverse merken, zoals Cadillac, Lincoln, Rolce-Royce, Daimler, Mercedes-Benz, Citroën of Ford. De naasten kunnen in een volgauto de stoet volgen (ook kan er in de meeste gevallen 1 familielid meerijden met de rouwauto). Ondanks dat de rouwstoet geen voorrang heeft op de andere weggebruikers is de stoet met volgauto's wel het meeste herkenbaar. Ook leidt het voor de direct nabestaanden niet tot parkeerproblemen. Volgen in eigen auto's kan natuurlijk ook; desgewenst kan er gezorgd worden voor een vorm van herkenning op de openbare weg als zijnde rouwstoet, door middel van een vlaggetje of lintje op de auto. Naast de traditionele rouwauto kan er ook gebruik gemaakt worden van een klassieke rouwkoets. Deze is te combineren met 2,4 of 6 paarden en is beschikbaar in zwart of wit. Achter de rouwkoets kunnen de naasten in een volgkoets of een volgauto plaatsnemen. 

Maar heeft u wel eens gedacht aan een fiets met aanhanger, of aan een motorfiets met zijspan? Ook kunnen we zorgen voor de uitvaartbus, waar de kist en de naasten gebracht worden naar de plaats van bestemming. Dit is erg handig wanneer er een grote afstand moet worden afgelegd. Een omgeving met veel water? Per boot kan ook. Of misschien past de uitvaartcaravan beter bij u? De wet stelt geen eisen aan het vervoermiddel, dus u kunt ook zelf voorzien in het vervoer, heeft u een eigen vervoermiddel waarmee u de overledene piëteitsvol kunt vervoeren, dan mag u deze gebruiken.